Disponibilitate:  nedisponibila

Preț de lista:  nedisponibil LEI

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2012

ISBN: 9789736497926

Categorii: Psihologie, Psihologie scolara

Descriere

Definirea conceptelor de adevăr, frumos și bine datează de la începuturile civilizației. Epocile și societățile și-au dezvoltat propriile interpretări ale acestor valori perene și s-au confruntat astfel cu unele dintre cele mai dificile întrebări ale umanității.
În „Adevărul, frumosul și binele”, renumitul om de știință Howard Gardner explorează transformările uimitoare care au loc în zilele noastre în conceptualizarea acestor valori și descrie noile provocări pe care ni le lansează noile lor semnificații. Cum să mai distingem adevărul de aparentă in vremea internetului când ne informăm deopotrivă de pe canale de știri și din bloguri anonime? Cum să mai judecăm frumosul când artiștii moderni se raportează la acesta ca la o virtute demodată și încearcă să ne șocheze în loc să ne încânte prin opera lor? Și cum să mai distingem între bine și rău când moralitatea este politizată și relativizată?
Acestea reprezintă interogații perplexe și în acelasi timp fundamentale pentru existența noastră. De vreme ce copiii iși dezvoltă înțelegerea moralei, a frumosului și a adevărului de la o vârstă fragedă, suntem obligați să modelăm aceste valori prin educație și prin propriile noastre acțiuni. Dar, după cum releva Gardner, ne putem rafina ințelegerea asupra acestor virtuți și la varsta adultă, atata vreme cât suntem deschiși spre confruntarea și reflecția asupra noilor exemple de adevăr, frumos și bine și cât încercăm să le interiorizăm ca valori perene.
În această carte totodată incisivă și profundă, Gardner arată că deși conceptele de adevăr, frumos și bine se modifică mai rapid ca niciodată, ele sunt – și vor rămâne – pietre unghiulare ale societații noastre. Trebuie să le îmbrățisăm dinamismul în loc să renunțăm pur și simplu la ele. "Adevărul, frumosul și binele" constituie un semnal prin care Gardner evidențiază starea de fapt a trioului de valori clasice și demonstrează cum îl putem integra în educație – pe parcursul întregii vieți – fie în școală, fie în afara ei.


Comandă online Adevarul, frumosul si binele. Noi valente in educatia secolului XXI de la lei scrisă de Howard Gardner, tiparită la editura Sigma în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Adevarul, frumosul si binele. Noi valente in educatia secolului XXI nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.