Esentialul in ecocardiografie, Editia a II-a revizuita si adaugita

Autor(i): , ,

Editura:

Anul aparitiei: 2013

Nr. pagini: 384 pagini

ISBN: 9786068470023

Categorii: Cardiologie, Medicina - Sanatate, Medicina / Sanatate, Cardiologie

Produsul nu poate fi comandat:
Stocul epuizat!

Descriere

Inca de la prima sa editie din 2005, cartea „Esentialul in Ecocardiografie” a devenit un reper atat pentru cei care invatau sa stapaneasca tehnica (devenind si parte a bibliografiei pentru atestatul de ecocardiografie transtoracica), cat si pentru ecocardiografistii cu experienta care o utilizeaza ca pe o carte de referinta imediata. Conceperea celei de-a doua editii a cartii, revizuita si adaugita, a fost determinata de progresele recente ale metodei si de cresterea interesului pentru aplicarea ei.

Ecocardiografia este astazi o parte integranta a cardiologiei clinice, cu reguli de efectuare clare si aplicatii in evaluarea diagnostica si decizia terapeutica – detaliate clar in ghidurile si documentele de consens ale societatilor savante aparute in ultimii ani dedicate fie tehnicii, fie diverselor entitati patologice. Teritoriul ei s-a extins si in afara laboratoarelor de ecografie – in camerele de garda, departamentele de urgenta, salile de operatie, sectiile de anestezie-terapie intensiva, laboratoarele de cateterism si electrofiziologie. Aceasta „expansiune” a crescut interesul lumii medicale pentru aprofundarea teoretica si aplicarea corecta a metodei.

Exista o intreaga literatura pe tema care oscileaza intre a prezenta analitic multiplele metodologii de explorare ultrasonografica sau a sintetiza si exemplifica simplu, cu viza practica directa aplicatiile tehnicii. „Esentialul in ecocardiografie” se inscrie pe aceasta ultima linie, ea propunandu-si sa ramana un “indrumar” de ecocardiografie. Totul a fost subsumat acestei idei: notiunile sunt expuse succint, tabelele si schemele incearca sa ordoneze permanent informatia iar sfaturile practice revin cu obstinatie in text; in plus, forma vine sa sprijine fondul, cartea incape in buzunarul halatului, fiind voit prietenoasa si usor de utilizat in activitatea cotidiana.

Aceasta a doua editie pastreaza structurarea cartii pe entitati clinice – dar imbogatita prin adaugarea a trei capitole noi (Endocardita infectioasa, Bolile aortei, Mase intracardiace), prin aducerea la zi a datelor privind tehnicile clasice si sprin inglobarea in descriere si ilustrare a tehnicilor mai noi (de tip Doppler tisular, speckle tracking, ecografie tridimensionala). Imaginile ecografice, imbogatite mult fata de editia anterioara, provin de la cazurile proprii – uneori clasice, alteori in afara obișnuitului – conferind astfel cartii prospetime, atmosfera de „viata reala...”. In plus a fost inclusa acolo unde este util imagistica oferita de ecografia transesofagiana, ecocardiografia de efort. Intreaga informatie respecta si citeaza ghidurile actuale ale societatilor savante. ""